DevOps Consultant

Specificaties

Locatie: Vianen & Remote
Niveau: Hbo werk- en denkniveau
Fte: 0,8 – 1,0

Solliciteer direct

De functie

Jouw rol als DevOps Consultant bestaat uit verschillende componenten. Zo ben je bezig met de taken die horen bij het traditionele beheer van de verschillende klant (en interne) omgevingen. Maar heb je ook verschillende taken zoals onze software via onze cloud diensten aanbieden en beheren. Uitgangspunten hierbij zijn het toepassen van de concepten als “configuration as code” (CaC) en “infrastructure as code” (IaC). Dit betekent dat je als DevOps Consultant een belangrijke taak hebt in de overgang naar het verder automatiseren van de traditioneel handmatige taken zoals installatie en configuratie van de middleware en het meenemen van de klant in deze transitie. Hierbij is het belangrijk dat je continue in staat bent nieuwe kennis en vaardigheden op te doen om de nieuwe architectuurprincipes toe te passen in de beheertaken rondom alle applicaties van Nexus. Je verbindt de diverse functies, rollen, disciplines en teams aan elkaar zodat de technische implementaties optimaal verlopen.

De dagelijkse beheer taken:

• Installatie, inrichting en tunning van zowel de database als de middleware omgevingen;
• 2de lijns technische ondersteuning bieden bij incidenten;
• Invulling geven van 24/7 technische ondersteuning bij onze klanten (Hiervoor word je ruim op tijd ingepland en deze uren worden volgens afspraak gecompenseerd);
• Belangrijke aspecten hierbij zijn gedegen kennis van beheren van on premise omgevingen of cloud infrastuurstuur op basis van:
o JBoss applicatie server of andere middleware applicaties en integraties
o Oracle Cloud
o Oracle Databases
o Kubernetes.
Er zijn in de functie ook taken die specifiek gericht zijn op de vernieuwing van het deployment en configuratiebeheer:
• Geautomatiseerd opzetten, uitrollen en configureren van (cloud) omgevingen met behulp van van build tools, virtualisatie, containers, scripting of het toepassen van andere cloud en microservices gerelateerde technieken of principes.
• In het kader van security verdiep jij je in de aspecten rondom het beveiligen van onze cloud diensten en verwerk je opgedane kennis in onze oplossingen, je integreert dit binnen de DevOps aanpak en maakt bijvoorbeeld gebruik van principes zoals DevSecOps;
• Doorvoeren van optimalisaties aan het deployment en configuratiebeheer op basis van nieuwe methoden en technieken waaronder bijvoorbeeld gebruik van (docker) containers en orchistratie of toepassen van Configuration as Code (CaC) en Infrastructure as Code (IaC) principes;
DevOps Consultant
• Opstellen en uitvoeren van deployment en recovery scenario’s voor onze (cloud) oplossingen;

Daarnaast ben je nauw betrokken bij de klanten en acteer je als verlengstuk van de interne organisatie op het technische vlak:

• Je geeft advies aan klanten op gebied van cloud, database en middleware oplossingen;
• Je voert specifieke technische taken uit voor de klant (eventueel op locatie) zoals implementaties of migraties van de applicatieservers;
• Operationeel klantcontact: onderhouden en monitoren operationele relaties;
• Opstellen van technisch advies naar klanten;
• Opzetten van monitoring en managen van security.

Waar kom je terecht

NEXUS Nederland ontwikkelt, implementeert en onderhoudt EPD- en informatiesystemen voor algemene en academische ziekenhuizen, GGZ-instellingen, revalidatiecentra en ketenpartners. We zijn gevestigd in Vianen, hebben ongeveer 150 medewerkers en zijn al meer dan 25 jaar actief op de markt van softwareoplossingen voor de Nederlandse gezondheidszorg. Wij maken deel uit van NEXUS AG. ’NEXUS AG is een van de leidende beursgenoteerde zorg ICT bedrijven in Europa met meer dan 1500 medewerkers. De zorg vindt in ons een Persoonlijk (gepassioneerd, betrokken en gedreven) partner. Open, transparant en betrouwbaar. We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. We zijn Professioneel (resultaatgericht, altijd alert op het creëren en benutten van kansen).

Jij komt te werken in het team van DevOps Consultants. Binnen jouw functie zal de diepgang van specifieke vaardigheden en kennis van jouw teamgenoten soms verschillen. Zo hebben een aantal van jouw teamgenoten een specifieke achtergrond als DBA of bijvoorbeeld als middleware specialist. Je ontwikkelt jezelf breed en leert van je directe collega’s of via specifieke training of opleiding om jouw kennis up to date te houden. Je werkt vaak nauw samen met functionele- en integratieconsultants of projectmanagers maar natuurlijk ook met jouw eigen DevOps team, het interne DevOps team, architectuur en de ontwikkelteams (squads). Samenwerken is daardoor een zeer belangrijk onderdeel van de functie.

Wie je bent

Je vindt het leuk om in een dynamische omgeving te werken waarbij klantcontact en interne afstemming elkaar veelvuldig afwisselen. Je hebt een technische achtergrond en je bent goed in staat de verschillende onderdelen in het IT-landschap te overzien en nieuwe onderdelen daarin te plaatsen. Je hebt gedegen inhoudelijke kennis van de benodigde tools en technieken die je in je dagelijkse werk veelvuldig zult gebruiken. Jouw communicatieve vaardigheden zijn zeer goed ontwikkelt zodat je interne en externe communicatie uitstekend verloopt. Je bent iemand die een relatie kan opbouwen en onderhouden met de klant maar ook binnen de organisatie. Je hebt een brede kennis van de processen van zorginstellingen, softwareontwikkeling en applicatie- en cloudbeheer, wat jou in staat stelt deze gemakkelijk met elkaar te verbinden. Je bent stressbestendig en flexibel en kan structuur (terug) brengen in het proces wanneer dat nodig is. Het helpt je in deze rol als je leergierig en goed benaderbaar bent.
DevOps Consultant

Daarnaast:

• Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift;
• Je toont initiatief en bent praktisch: oplossings- en resultaatgericht;
• Communicatief sterk met een gezonde dosis humor;
• Kennis en ervaring met Agile werken zoals Scrum, Kanban en/of SAFe;
• Kennis en ervaring met (een deel van) de volgende tools en technieken:
o Jira en Confluence
o Cloud technologie o.a. Oracle Cloud (OCI)
o GitOps, DevSecOps
o Git/SVN
o Scripting o.b.v. Terraform, Groovy en buildtools zoals NPM en gradle
o Continuous Delivery / Deployment
o Docker, Kubernetes
o JBoss EAP; Oracle Enterprise Manager; Windows en Linux OS.

Heb jij een flinke bak aan ervaring binnen de IT in de zorg en wil je graag bijleren om een specialist in de NEXUS applicaties te worden? Ook dan gaan wij graag het gesprek aan om te kijken naar de mogelijkheden voor jou binnen deze functie.

Wat we bieden

Wij verwachten het e.e.a. van jou, jij mag natuurlijk ook iets van ons verwachten:

• Bruto maandsalaris tussen de €3500,- en €6400,- op basis van fulltime;
• Goede compensatie voor de gewerkte uren in een 24/7 dienst;
• Uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
o Variabele winstuitkering;
o Minimaal 25 vakantiedagen en 12 Atv-dagen (op basis van fulltime);
o Flexibele werktijdenregeling en de mogelijkheid om thuis te werken;
o Laptop, smart phone en lease auto.
• Afwisselend opleidingsprogramma zowel in groepsverband alsook individuele trainingen;
• Enthousiaste, gepassioneerde en zeer vakkundige collega’s;
• Veel gezamenlijk activiteiten met de collega’s. Denk hierbij aan: survival tour/weekend, tennis, squash avond, bezoek pretpark, gezellige avond uit, paasbrunch, kerstdiner etc.

DevOps Consultant

Locatie: Vianen & Remote
Niveau: Hbo werk- en denkniveau
Fte: 0,8 – 1,0 

Solliciteer direct

Hoe loopt jou sollicitatie

STAP 1

Je solliciteert

Jij vult jouw gegevens in en krijgt bevestiging zodra wij die in ontvangst hebben genomen.

STAP 2

Allocatie & beoordeling

De leads nodigen je uit als het een match is voor het eerste gesprek om kennis te maken.

STAP 3

We vinden elkaar leuk

Afhankelijk van de functie volgt er een tweede, en soms derde gesprek.

STAP 4

Aanbieding

De interesse is er nogsteeds, mooi! NEXUS Nederland zal opvolgen met een aanbod.