DevOps DBA Consultant

DevOps DBA Consultant

Locatie : Vianen kantoor / klant / thuis (hybride werken mogelijk)
Opleidingsniveau : HBO
Ervaring : 1 tot 5 jaar ervaring
Ervaring : 5 tot 10 jaar ervaring
Zowel Full Time (40 uur) of Part Time (32 uur) in te vullen

Over NEXUS Nederland B.V.

NEXUS Nederland ontwikkelt, implementeert en onderhoudt EPD- en informatiesystemen voor algemene en academische ziekenhuizen, GGZ-instellingen, revalidatiecentra en ketenpartners. Het bedrijf is gevestigd in Vianen, heeft ongeveer 150 medewerkers en is al meer dan 25 jaar actief op de markt van softwareoplossingen voor de Nederlandse gezondheidszorg.
NEXUS Nederland maakt deel uit van NEXUS AG, een van de leidende beursgenoteerde zorg ICT-bedrijven in Europa. Met meer dan 1500 medewerkers ondersteunen wij met onze softwareoplossingen ziekenhuizen, GGZ-, revalidatie-, verpleging- en verzorgingsinstellingen in meer dan 23 landen.

Sluit jouw passie aan bij onze Visie en Missie?
NEXUS ziet het als haar plicht om zorgaanbieders te helpen om zich te focussen op hun kerntaak: het bieden van de best mogelijke zorg voor de best mogelijke prijs. Dat doen we met specialistische kennis, gericht advies en vernieuwende IT-oplossingen die we zelf ontwikkelen, verkopen, implementeren en onderhouden.

Spreekt onderstaande identiteit jou aan?
NEXUS gelooft in daadwerkelijk Samenwerken (inspireren en collegialiteit), volgt ontwikkelingen in de zorg én in de IT op de voet en draagt van daaruit oplossingen aan die slim inspelen op nieuwe uitdagingen. Daarbij staat niet de IT, maar de behoefte van de klant centraal.

De zorg vindt in ons een Persoonlijk (gepassioneerd, betrokken en gedreven) partner. Open, transparant en betrouwbaar. We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. We zijn Professioneel (resultaatgericht, altijd alert op het creëren en benutten van kansen). Dan is NEXUS Nederland de werkgever die jij zoekt!

Waar je terecht komt

NEXUS Nederland ontwikkelt, implementeert en onderhoudt EPD- en informatiesystemen voor algemene en academische ziekenhuizen, GGZ-instellingen, revalidatiecentra en ketenpartners. We zijn gevestigd in Vianen, hebben ongeveer 150 medewerkers en zijn al meer dan 25 jaar actief op de markt van softwareoplossingen voor de Nederlandse gezondheidszorg. Wij maken deel uit van NEXUS AG. ’NEXUS AG is een van de leidende beursgenoteerde zorg ICT bedrijven in Europa met meer dan 1500 medewerkers. De zorg vindt in ons een Persoonlijk (gepassioneerd, betrokken en gedreven) partner. Open, transparant en betrouwbaar. We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. We zijn Professioneel (resultaatgericht, altijd alert op het creëren en benutten van kansen).

Jij komt te werken in het team van DevOps DBA Consultants. Binnen jouw functie zal de diepgang van specifieke vaardigheden en kennis van jouw teamgenoten soms verschillen. Zo hebben een aantal van jouw teamgenoten een specifieke achtergrond als DBA of bijvoorbeeld als middleware specialist. Je ontwikkelt jezelf breed en leert van je directe collega’s of via specifieke training of opleiding om jouw kennis up to date te houden. Je werkt vaak nauw samen met functionele- en integratieconsultants of projectmanagers maar natuurlijk ook met jouw eigen DevOps team, het interne DevOps team, architectuur en de ontwikkelteams (squads). Samenwerken is daardoor een zeer belangrijk onderdeel van de functie.

Wie je bent

Als DevOps DBA Consultant hou je ervan om in een dynamische omgeving te werken waarbij klantcontacten en interne afstemming elkaar veelvuldig afwisselen. Je hebt een DBA achtergrond en je bent er goed in om snel nieuwe technische kennis op te doen en de verschillende onderdelen in het IT landschap te overzien en nieuwe onderdelen daarin te plaatsen. Security is hierbij ook een belangrijk aandachtspunt zodat je kunt zorgdragen dat onze cloud en on-premise oplossingen op een veilige wijze worden gebruikt en aangeboden. Je hebt gedegen inhoudelijke kennis van de benodigde tools en technieken die je in je dagelijkse werk veelvuldig zult gebruiken. Je communicatieve vaardigheden zijn zeer goed ontwikkelt zodat je interne en externe communicatie uitstekend verloopt. Je bent iemand die een relaties kan opbouwen en onderhouden met de klant maar ook binnen de organisatie. Je verbindt de diverse functies, rollen, disciplines en teams aan elkaar zodat de technische implementaties optimaal verlopen. Je hebt een brede kennis van de processen van zorginstellingen, softwareontwikkeling en applicatie- en cloudbeheer, wat jou in staat stelt deze gemakkelijk met elkaar te verbinden. Je bent stressbestendig en flexibel en kan structuur (terug) brengen in het proces wanneer dat nodig is. Het leveren van kwaliteit en een tevreden klant is voor jou erg belangrijk en je bent vindingrijk om dit te bereiken. Passie voor techniek en producten en diensten die Nexus levert is een must en je bent zeer betrokken bij de mensen die dit voor de klant mogelijk maken, jouw collega’s. Daarom ben je leergierig, goed benaderbaar en kun je met veel verschillende persoonlijkheden goed overweg.

Verantwoordelijkheden en taken

• Installaties, upgrades, inrichting en beheer op interne- en klantdatabases en middleware;
• Performance tuning op interne- en klantdatabases;
• Managen van backups en backup recovery op interne- en klantdatabase;
• Managen van security op interne- en klantdatabases;
• Installatie, upgrade, inrichting en beheer van onze cloudoplossingen;
• Opstellen en uitvoeren van deployment en recovery scenario’s voor onze cloudoplossingen;
• Managen van security van onze cloudoplossingen;
• 2de lijns DBA ondersteuning bieden bij incidenten;
• Ondersteunen intern ontwikkelproces;
• Oracle database en DBA-werkzaamheden;
• Automatiseren van installatie, configuratie en beheer op database;
• Doorvoeren van optimalisaties aan het deployment en configuratiebeheer op basis van nieuwe methoden en technieken waaronder bijvoorbeeld gebruik van (docker) containers en orchistratie of toepassen van Configuration as Code (CaC) en Infrastructure as Code (IaC) principes;
• Invulling geven aan 7×24 DBA ondersteuning;
• Operationeel klantcontact: onderhouden en monitoren operationele relaties;
• Opstellen van technisch advies naar klanten.

Competenties

• HBO-/WO-opleiding;
• Positieve teamplayer die samenwerking opbouwt;
• Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift;
• Je toont initiatief;
• Praktisch, oplossings- en resultaatgericht;
• Sterk analytisch vermogen;
• Klantgericht;
• Communicatief sterk met een gezonde dosis humor;
• Kennis en ervaring met Agile werken zoals Scrum, Kanban en/of SAFe
• Kennis en ervaring van de volgende tools en technieken:
o Oracle Enterprise Manager;
o Golden Gate;
o Oracle database en DBA-werkzaamheden;
o Cloud infrastructuur;
o Cloud deployments;
o Linux en Windows OS;
• Kennis van onderstaande tools en technieken is een pre:
DevOps DBA Consultant
o GitOps, Elastic (ELK), Jenkins, Artifactory, SonarQube, JIRA, Confluence, BitBucket;
o Continuous Delivery;
o Git/SVN;
o API, Unit- integratie, load- en performance- testing;
o Scripting o.b.v. Groovy en buildtools zoals NPM en gradle;
o Docker;
o Kubernetes;
o JBoss EAP;
o Terraform;
o JVM monitoring

Wat wij bieden

• Een uitstekend salaris;
• uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden:
o Variabele winstuitkering;
o minimaal 25 vakantiedagen en 12 Atv-dagen (op basis van fulltime);
o flexibele werktijdenregeling;
o laptop, smart phone en lease auto
o afwisselend opleidingsprogramma zowel in groepsverband alsook individuele trainingen;
• enthousiaste, gepassioneerde en zeer vakkundige collega’s;
• mogelijkheid om deel te nemen aan een zeer gevarieerd aanbod aan activiteiten (e.g. mountainbike tour/weekend, tennis, squash avond, bezoek pretpark, gezellige avond uit).

Hoe nu verder

Herken jij je in het geschetste profiel en ben je enthousiast geworden over de functie en onze organisatie? Dan horen wij graag van je. Je kunt solliciteren door een mail te sturen naar sollicitatie@nexus-nederland.nl. Hierbij ontvangen wij graag jouw cv en een (korte) motivatie. Voor meer informatie kun je bellen met onze recruiters via +31(0)88 0287100

Fransisca Fles

+31(0)880287113
Sollicitatie@nexus-nederland.nl