Senior Salesmanager (Benelux)

Senior Salesmanager (Benelux)

Locatie: Vianen kantoor
Opleidingsniveau: HBO/WO
Ervaring: 5 tot 10 jaar ervaring
Full Time (40 uur)

Over NEXUS Nederland

NEXUS Nederland ontwikkelt, implementeert en onderhoudt EPD- en informatiesystemen voor algemene en academische ziekenhuizen, GGZ-instellingen, revalidatiecentra en ketenpartners. Het bedrijf is gevestigd in Vianen, heeft ongeveer 150 medewerkers en is al meer dan 25 jaar actief op de markt van softwareoplossingen voor de Nederlandse gezondheidszorg.
NEXUS Nederland maakt deel uit van NEXUS AG, een van de leidende beursgenoteerde zorg ICT-bedrijven in Europa. Met meer dan 1500 medewerkers ondersteunen wij met onze softwareoplossingen ziekenhuizen, GGZ-, revalidatie-, verpleging- en verzorgingsinstellingen in meer dan 23 landen.

Sluit jouw passie aan bij onze Visie en Missie?
NEXUS ziet het als haar plicht om zorgaanbieders te helpen om zich te focussen op hun kerntaak: het bieden van de best mogelijke zorg voor de best mogelijke prijs. Dat doen we met specialistische kennis, gericht advies en vernieuwende IT-oplossingen die we zelf ontwikkelen, verkopen, implementeren en onderhouden.

Spreekt onderstaande identiteit jou aan?
NEXUS gelooft in daadwerkelijk Samenwerken (inspireren en collegialiteit), volgt ontwikkelingen in de zorg én in de IT op de voet en draagt van daaruit oplossingen aan die slim inspelen op nieuwe uitdagingen. Daarbij staat niet de IT, maar de behoefte van de klant centraal.

De zorg vindt in ons een Persoonlijk (gepassioneerd, betrokken en gedreven) partner. Open, transparant en betrouwbaar. We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. We zijn Professioneel (resultaatgericht, altijd alert op het creëren en benutten van kansen). Dan is NEXUS Nederland de werkgever die jij zoekt!

De Functie

Als ondernemende Senior Salesmanager met kennis van de zorgmarkt en een aantoonbaar netwerk op C-level niveau pas je perfect bij de professionele en collegiale omgeving van NEXUS Nederland. Op onze sales afdeling is er wegens toekomstige pensionering naast uitbreiding van het team op korte termijn een vacature voor een Senior Salesmanager.

 Als Senior Salesmanager ben je verantwoordelijk voor het stimuleren van de verkoop van producten of diensten en het leidinggeven aan het salesteam. Je onderhoudt de zakelijke relaties met klanten en prospects en het bepaalt samen met de directie de verkoopstrategie binnen NEXUS. Als salesmanager rapporteer je direct aan de commercieel directeur / MT lid.

De Functie

Taken en verantwoordelijkheden De senior salesmanager heeft een belangrijke rol binnen de NEXUS Nederland B.V. organisatie. Samen met het salesteam ben jij gericht op het onderhouden en verder uitbreiden van het klantenbestand. Dit doe je onder meer door de resultaten van marktonderzoek te analyseren en te kijken waar mogelijke kansen liggen. De senior salesmanager kent binnen de NEXUS Nederland B.V. organisatie de volgende taken en verantwoordelijkheden: – Managen en coachen van het bestaande salesteam;
 Onderhouden van zakenrelaties met huidige en potentiële klanten (leads) om nieuwe opdrachten te genereren;
 De behoeften van een (potentiële) klant analyseren om te kijken hoe NEXUS Nederland B.V. hierop kan inspelen;
 Ontwikkelen van een effectieve commerciële strategie om de omzet van het bedrijf te verhogen;
 Samenwerken met de marketing- en communicatieafdeling om te werken aan een marketingstrategie voor lancering van bijvoorbeeld nieuwe producten en diensten;
 Uitvoeren en analyseren van marktonderzoek om kansen te identificeren;
 Samen met de directie uitwerken van de internationale groeiambitie naar lokale doelstellingen.

Profiel van de geschikte kandidaat

 Minimaal diploma op HBO niveau;
 Senior kandidaat met 5+ jaar ervaring in de rol van salesmanager;
 Aantoonbare ervaring in het aansturen van salesteam;
 Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Duits is een pré;
 Aantoonbaar commercieel trackrecord;
o Goed netwerk binnen de zorgmarkt op C-Level niveau;
o Ervaring in het succesvol afronden van Europese aanbestedingstrajecten;
 Ervaring in multi level selling.

Competenties

 Goede communicatieve vaardigheden zowel verbaal als schriftelijk;
 sociaal vaardige teamspeler;
 proactief en initiatiefrijk;
 flexibel;
 sterk analytisch en probleemoplossend vermogen;
 sterk in plannen/organiseren
 projectmatige werkwijze, oog voor mijlpalen/targets;
 prioriteiten stellen;

 Je kiest voor deze baan omdat je past bij de omschrijving van het functieprofiel, volop ontwikkelmogelijkheden hebt en kan werken vanuit een voorbeeldfunctie aan de groei en het succes van NEXUS. Uiteraard bieden wij een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket naast een prettige werkomgeving en werksfeer. Als bevlogen Sales Manager lever je een belangrijke bijdrage aan de zorgsector en een succesvol en collegiaal team.

Wat bieden wij?

 een uitstekend salaris bestaande uit een vast en variabel deel;
 uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden:
o minimaal 25 vakantiedagen en 12 ATV-dagen (op basis van fulltime);
o flexibele werktijdenregeling en de mogelijkheid om thuis te werken;
o laptop, smartphone en lease auto;
o afwisselend opleidingsprogramma zowel in groepsverband alsook individuele trainingen;
 enthousiaste, gepassioneerde en zeer vakkundige collega’s;
 mogelijkheid om deel te nemen aan een zeer gevarieerd aanbod aan activiteiten (e.g. mountain bike tour/weekend, tennis, squash avond, bezoek pretpark, gezellige avond uit.

Hoe nu verder

Herken jij je in het geschetste profiel en ben je enthousiast geworden over de functie en onze organisatie? Dan horen wij graag van je. Je kunt solliciteren door een mail te sturen naar sollicitatie@nexus-nederland.nl. Hierbij ontvangen wij graag jouw cv en een (korte) motivatie. Voor meer informatie kun je bellen met onze recruiters via +31(0)88 0287100

Fransisca Fles

+31(0)880287113
Sollicitatie@nexus-nederland.nl